Junioravslutning för träningsgrupperna

Onsdagen den 14 maj var det dags för säsongsavslutning för träningsgrupperna, med undantag för att de två yngsta grupperna haft egna avslutningar i grupperna. 41 barn och ungdomar kom till den traditionella lagtävlingen, en god siffra.

Första grenen var den sedvanliga tipstävlingen med schack och vikingatiden som huvudämnen. Ingen lyckades pricka in alla rätt, men sex ungdomar klarade sig med endast ett fel: Jessica Bengtsson, Harald Berggren Torell, Kalle Carlstedt, Hamza Kadric, Hampus Lane och Hannes Thell.

Andra grenen var tärningsschack, som gav vitt skilda utfall. Bästa poängplockare blev Harald Berggren Torell 26, Zackarias Parr 25, Kalle Carlstedt 19 och Jacob Lindgren 16, detta efter poängräkning 3-2-1.

Så följde indelningen i fyra lag, varefter sammanräkning av de två första grenarna lagvis kunde göras. Då visade det sig att laget Mattfabriken greppat en knapp ledning genom solida insatser i båda grenarna. Den påföljande lagledarsimultanen gav ett mycket jämnt resultat och oförändrat ledarlag. Laget 1 – 0 kunde knappa in, inte minst genom förnämlig poängplockning av lagets simultangivare Andreas Ahlberg.

Den avslutande lagblixten efter en fikapaus kom därmed att bli helt avgörande och här var det inget snack om saken. Grenen vanns fullständigt överlägset av 1 – 0 medan övriga tre distanserade lag var praktiskt taget helt jämna. Resultat: 1 – 0  249.50, Mattfabriken 217.00, Skolmattarna 214.25 och Tio över tre 209.75 poäng. I 1 – 0 ingick Andreas Ahlberg, Gabriel Svorono, Hamza Kadric, Alex Nitsche, Valentin Deleniv, Tove Axelsson, Jacob Weissglas, Olle Hanbert, Klas-Göran Ahlberg och Agnes Alm..

Kvällen avslutades med prisutdelningar för både lagtävlingen och för träningsgruppernas poängligor. Av vårsäsongen återstår ännu några tävlingar, men träningarna återupptas till hösten. Vi kommer att ringa runt efter skolstarten.