Trevlig resa till Schackåttan

En klassiker i ungdomarnas tävlingskalender är den årliga Schackåttan, en gemytlig tävling för åttamannalag som arrangeras av SK Bara Bönder och Södra Sandby SS strax utanför Malmö. Vi har i dagsläget rätt många aktiva barn på mellanstadiet och ställde detta år upp med två lag – förhoppningsvis skall det bli tre lag 2009!

Manhem har ganska stolta traditioner att försvara i tävlingen och har två inteckningar i vandringspriset. Limhamn har dock en stark kull på gång, besegrade oss med 5½-2½  första ronden och vann därefter resterande sex matcher med 8 – 0! Det lär inte ha hänt många gånger att ett lag varit så överlägset. Vårt lag gjorde en bra insats och trots att vi kom klart efter Limhamn var försprånget ned till tredjeplatsen hela tretton poäng.

Vårt andralag bestod av rätt många debutanter i de här sammanhangen. De fyra första ronderna gav lika många förluster, men vi var med och plockade två-tre poäng i varje match. Allt eftersom tävlingen fortskred gick det bättre och bättre och faktum är att vi lyckades passera Limhamns andralag i slutronden och ta specialpriset för bästa andralag, låt vara efter en del flyt i lottningen.

Resultat: 1. Limhamns SK 53½ (av 56), 2. SS Manhem 46, 3. Eslövs SK 33, 4. Kungsbacka SK 29/10, 5. Falkenbergs SK 29/8, 6. En passant 28½, 7. SSSS/SK Bara Bönder 28, 8. Lunds ASK 27/8, 9. SS Manhem 2  27/6, 10. Limhamns SK 2  26, 11. Hässleholms SK 25, 12. En passant 2  24, 13. Limhamns SK 3  21½/6, 14. Eslöv & Co. 21½/5, 15. SSSS/SK Bara Bönder 2  15 (15 lag).

I Manhem 1 spelade Andreas Ahlberg, Daniel Skorczynski, Louise Segerfelt, Viktor Lundmark, Lukas Thell, Hannes Thell, Isak Ungerfält och Alexander Scabuzzo. Andreas Ahlberg och Viktor Lundmark erövrade bordspris med 7 respektive 6½ poäng.

Manhem 2:s mannar: Nickrad Kavoosi, Fredde Addison, Hampus Lane, Valentin Deleniv, Michael Green, Jacob Lindgren, Alexander Corin, Niclas Palmströmer och Eric Stranne. Jacob Lindgren utmärkte sig genom att komma till Bara på förmiddagen och vinna samtliga sina fyra partier!

Arrangörernas hemsida hittar du här.