Manhem leder Kadettallsvenskans kval

I helgen spelas kvalet till årets Kadettallsvenskan i arrangemang av ingen annan än Manhem. Tävlingen spelas med ett söderkval – i Göteborg – och ett norrkval i Stockholm och av de tio deltagande lagen är tre från Manhem. Vi har en stark kadettgeneration och vårt förstalag har också ryckt åt sig ledningen efter tre raka vinster. Våra påläggskalvar i Tvåan och Trean har hittills inte dominerat, men motstånder är hårt och förhoppningsvis skördas viktiga lärdomar.

Vissa klubbar gör misstaget att tänka att de skall vara med "när de har bra lag", men det resonemanget är felaktigt. Det är praktiskt taget alltid roligt att spela i lag, ungdomarna lär sig medan de håller på och när man senare "har bra lag" så vet alla vad det är frågan om.

Resultat, rond 1: Ervalla SS – Örgryte SK 4½-1½, Limhamns SK 2 – Mölndals SK 2½-3½, SS Manhem 2 – Limhamns SK 1  1 – 5, SS Manhem 3 – SS Manhem 1 ½-5½, SK Bara Bönder – Växjö SK  1½-4½.

Rond 2: Limhamns SK 1 – SS Manhem 1  5 – 1, Växjö SK – Ervalla SS 4 – 2, Örgryte SK – Mölndals SK 4 – 2, SK Bara Bönder – Limhamns SK 2  5 – 1, SS Manhem 3 – SS Manhem 2  1 – 5.

Rond 3: SS Manhem 1 – Växjö SK 5 – 1, Ervalla SS – Limhamns SK 1  0 – 6, SS Manhem 2 – SK Bara Bönder 0 – 6, Limhamns SK 2 – Örgryte SK 3 – 3, Mölndals SK – SS Manhem 3  5 – 1.

Och ställningen inför andra dagens spel:  SS Manhem 1  15, Limhamns SK 1  12½, SK Bara Bönder 12½, Mölndals SK 10½, Växjö SK 9½, Örgryte SK 8½, Ervalla SS 6½, Limhamns SK 2  6½, SS Manhem 2  6, SS Manhem 3  2½.

Tävlingens högst rankade spelare – troligen någonsin – är Bara Bönders förstabordsspelare, den icke okände Nils Grandelius, som i somras blev svensk juniormästare upp till 20 år vid 14 års ålder. I Tvåans förlustmatch fick Viktor Lundmark förmånen att möta Nils; det är inte ofta man spelar mot någon som har dubbelt så mycket i rating. Utgången blev den gissade, men Viktor höll ut längre än någon av lagkamraterna…