Dubbelt Manhem i Flick-SM

Årets Flick-SM avgjordes i Malmö med Limhamns SK som arrangör. Manhem var företrätt av en liten men naggande god trupp, faktiskt så naggande god att våra två spelare dominerade mellanstadieklassen och vann densamma dubbelt. Louise Segerfelt och Jessica Bengtsson vann de första fem partierna, remiserade inbördes och vann sedan de återstående två partierna.

Bättre särskiljning hade Louise, som därmed tog sitt första SM-tecken. Stort grattis! Resultat: 1. Louise Segerfelt 7½ (av 8), 2. Jessica Bengtsson 7½, 3. Isabelle Dahlén, Årstaskolan 6, 4. Ina Kraemer, Geijerskolan 5½, 5. Anastasia Mossiaguine, Sonja Kovalevskyskolan 5½ o.s.v. (36 delt.).

Totalt deltog 76 spelare i Flick-SM, men deltagandet är inte riktigt vad det var för tiotalet år sedan. Mellanstadieklassen var välbesatt och på elva spelare i gymnasiet kan ingen klaga. I hög- och lågstadiet var det dock ganska glest i lederna.

Fullständig information om Flick-SM finns på tävlingens hemsida.