Lag-DM: Manhem distriktsmästare för lag

Mötet med Majorna i Lag-DM:s avslutande rond bjöd inga större hinder för vårt representationslag, som kunde vinna med 6 – 2. Samtidigt slog Kamraterna Örgryte med 3 – 5 och, mera viktigt, Mölndal grep sista halmstrået och slog Lundby med 4½-3½. Den sistnämnda matchen fick en lätt bisarr avslutning i och med att en en mölndaling vann sitt parti på tid, utan att man hade ställt om klockan efter fyrtio drag då trettio minuters tilläggstid delas ut. Det blev alltså tidsvinst när minutvisaren passerade sexan!

Denna mölndalsseger blev också ytterst betydelsefull eftersom den innbar att Majorna i stället för Mölndal får ta steget ned till klass II. Slutresultat: 1. SS Manhem 10/31, 2. SK Kamraterna 8/24½, 3. Örgryte SK 4/24, 4. Lundby SS 4/16½, 5. Mölndals SK 2/12½, 6. Majornas SS 2/11½ (6 lag).

Serietabell och matchresultat hittar du här.

I Manhems vinnande lag tog Victor Nithander 3 (av 4), Joel Åkesson 3½ (4), Rauan Sagit 5(!), Lars-Åke Schneider ½ (1), Karl Johan Moberg 4½, David Fendrich 2½ (4), Mats Welin 1 (1), Ove Kinnmark 4, Jörgen Dircks 1 (2), Mats Eriksson 3, Göran Andersson 2 (3) och Mattias Lundström 1 (1).