Krokodil Cup: nya finalister

På tisdagen spelades den andra kvalkvällen i årets Krokodil Cup. Förhoppningsvis kunde uppvisandet av det nya och garanterat unika vandringspriset, ett nästan meterlångt kalahaspel i form av en låghalt, marockansk träkrokodil, sporra till än mer ökade ansträngningar från deltagarna. Afrika är som alla vet krokodilens hemland, ett av dem i alla fall, och vandringspriset har hemförts därifrån av ingen mindre än vår oförtröttlige tävlingsledare Claes R. Nilsheden. Heder åt denne man!

Liksom förra veckan dök deltagarna lämpligt nog upp i multiplar av fyra. De tjugo kvalspelarna gjorde upp i fem grupper som födde fram följande finalister i tillägg till de redan klara: Rutger Almquist, Lars Borgström, Mats Forser, Viktor Lundmark, Said Outgajjouft och Zakarias Sjöström Dyrefelt.

De redan färdiga finalisterna inledde spelet i seedningsgruppen. Johan Hansson står på maximala 6 och följs av Patrik Abrahamsson och ett koppel fyrapoängare.

Nästa vecka går den sista kvalkvällen till Krokodil Cup. Du som ännu inte ställt upp – det går fortfarande att hoppa in i turneringen! Spelstart på tisdag, senast kl. 18.30, men anmäl dig gärna i förväg.

Kvällens frågetävling hade klubblokalskunskap som ämne. Oomtvistad mästare i denna ädla disciplin var Johan Granholm, ensam på sju rätt. Han belönades med ett bokpris.