Två manhemsegrar i Dickson Cup

I mellandagarna såg en ny tävling dagens ljus, den s.k. Dickson Cup. Göteborgs Schackveteraner låg bakom initiativet som bestod av en snabbschacksturnering i två spår: man kunde endera spela en tvådagsturnering eller en endagsturnering (eller två). Namnet Dickson kommer i det här fallet från spellokalen Allégården, tidigare Dicksonska folkbiblioteket, som uppfördes 1897 efter en donation av James Robertsson Dickson.

Det finns ett flertal dugande veteraner i Manhems leder och inte överraskande ställde ett antal upp till spel. Två av de sex grupperna hemfördes av Hugo Florin respektive Kaj Andersson – hemsidan gratulerar!

Resultat, tvådagars, grupp 2: 3. Lennart Rydholm 2½ (av 5; 6 delt.); grupp 3: 1. Hugo Florin 4½, 2-3. Lars Borgström 3½; grupp 4: 3. Kjell Ljungqvist 2; endags, 27 dec: 1. Kaj Andersson 6 (av 7), 4-6. Ove Alfredsson 3½, 7. Kurt Möllmark 3 (10 delt.); 28 dec: 6. Johan Lönnroth 3, 8. Per-Axel Persson 0 (8 delt.). Inalles gjordes 42 starter.

Fullständiga resultat finns på Kamraternas hemsida.