Stark landslagsinsats av Victor Nithander

Varje år spelas en fyrnationslandskamp för juniorer med deltagande av Sverige, Danmark och Norge. Årets tävling spelades i Oslo i månadsskiftet. Under senare år har det varit vissa problem att fylla den fjärde platsen, men till årets tävling hade arrangerande Norge städslat Litauen, som snart visade sig vara en värdig för att inte säga svår motståndare.

På papperet var de fyra lagen jämna, men finalen kom att stå redan i första ronden då di svenske förlorade mot balterna med 5½-4½. Sedan hjälpte inte två gånger 6-4 mot Danmark och Norge utan Sverige gick in på andra plats efter flera års seger i tävlingen.

I det svenska laget ingick Manhems egen Victor Nithander, som svarade för en stark insats genom att ta 2½ av 3 vid andra bordet. Du som vill se hans partier eller för all del veta mer om turneringen kan gå in på turneringens hemsida.