Manhem Open, rond 5: förlust för Johan Hansson mot Lach

Den femte ronden av Manhem Open förde med sig en förlust för Johan Hansson i hans parti vid andra bord mot Aleksandra Lach. Samtidigt skördade Daniel Skorczynski en överraskande seger mot Andreas Ahlberg, medan Jessica Bengtsson gick till avbrott med torn och springare mot två torn mot Nikita Smirnov.

Aleksandra Lach, europamästarinna för 12-åringar, blev för svår för Johan Hansson

Aleksandra Lach, europamästarinna för 12-åringar, blev för svår för Johan Hansson (foto: Björn Andersson)

Vid toppbordet behöll och stärkte Dariusz Swiercz greppet om turneringen genom att besegra främste utmanaren Simon Hänninger i blott 21 drag. Med två ronder kvar att spela är ställningen: Dariusz Swiercz, Polen 5, Aleksandra Lach, Polen 4, Alexander Johansson, Lunds ASK och Simon Hänninger, SK Rockaden 3½, bl.a. Johan Hansson 3, Jessica Bengtsson 2 (1), Daniel Skorczynski 2, Andreas Ahlberg 1½.

Fullständig resultattabell hittar du här.