Sommarschacket 16: Said Outgajjouft vann totalligan

På måndagen färdigspelades årets Sommarschack med den totalt sextonde deltävlingen. Den blev manhemdominerad med Said Outgajjouft på andra plats följd av Johan Hansson (fyra), Johannes Aira (femma), Patrik Abrahamsson (sexa) o.s.v. I B-finalen tog Andreas Ahlberg en vacker andraplats. Totalt deltog tjugo spelare.

Samtidigt var det prisutdelningar för de olika ligorna. I totalligan var Said Outgajjouft klar segrare redan innan sista etappen och hans försprång blev femton poäng före Kamraternas blixtsuverän Ingvar Andréasson. Victor Nithander kom sjua på 52 och Sören Svensson nia på 44 poäng.

Said tog också hem ratingliga I i stor stil, med 82 poäng mot götaverkaren Robert Wiklunds 57. Andra manhemiter som höll sig väl framme var trean Sören Svensson 25 och femman Tommy Wickström på 21.

Sabine Hansson vann ratingliga II på 63 före Stig Andersson från Götaverken på 51. Denne följdes av ett koppel hungriga manhemiter: Johan Lönnroth 41, Johan Hansson 35 och Zdenko Naglic 32.
Sommarschacket Mini blev en tvekamp mellan Andreas Ahlberg och Branko Skrobo. Den förstnämnde kunde avgöra till sin fördel i sista deltävlingen och vann på 57 före Brankos 53. Trea slutade Johan Granholm på 30 före bl.a. femman Sven-Göran Eriksson på 18.

Fullständiga slutresultatlistor kommer att kunna studeras här.

Nu tar Sommarschacket paus till maj månad nästa år. Den blixthungrige kan dock ställa in sig på

Manhems Blixt-KM

som går av stapeln nästa vecka – tisdagen den 4 september med start kl. 18.30. Kom!