Oscar Reves vann Schack4an-mästaren

Som nog är bekant för de flesta läsare av Nafset och hemsidan har Manhem för första gången engagerat sig i Schack4an, propagandatävlingen för fjärdeklasser. Ungefär nittio nya manhemiter har värvats på detta vis, men hur skall den kontakten utvecklas till ett långvarigt intresse för schack?

För att ge möjlighet för dessa barn att fördjupa schackintresset ordnades tävlingen Schack4an-mästaren. Som namnet antyder var den endast öppen för de barn som börjat i anslutning till årets Schack4an.

Nitton barn ställde upp och Guan Haorang var länge den som ledde efter att ha vunnit de fem första partierna. Sedan gick det dock grus i maskineriet och Oscar Reves kunde passera på sluttampen, ensam på 6 poäng!

Resultat: 1. Oscar Reves 6 (av 7), 2. Guan Haorang 5, 3. Kevin Aram 5, 4. Axel Berglund 5, 5. Patrick Morenius 4½, 6. Jerker Arnesson 4, 7. Ramtin Sezavar 4, 8. Johan Östlund 4, 9. Simon Persson Örjenfelt 4, 10. Valentin Deleniv 4, 11. Daniel Yazdi 3½, 12. Leo Paul Jacob 3, 13. Constance Gay 3, 14. Eric Stranne 3, 15. Shreya Jahirabadkar 3, 16. Aria Mirzai Langroodi 3, 17. Marko Miljanic 2½, 18. Abdullah Guleid 2, 19. Julia Jonsson 1½ (19 delt.).