Victor Nithander leder Göteborg Open

Efter sex spelade ronder leder Victor Nithander tävlingen ensam, efter att han i dag remiserat med topprankade dansken Nicolai Vesterbaek Pedersen och besegrat Tage Bengtsson. Victor ställs i slutronden mot Ture Lehtonen och har alltså chans till ensam turneringsseger.

Victor i all ära, men Vincent Andréasson var nog ändå den som stal föreställningen. I morgonronden besegrade han undertecknad eftertryckligt och i kvällsronden pressade han Vesterbaek Pedersen innan han fick nöja sig med delad poäng i slutspelet!

Ställningen inför sista ronden: Victor Nithander 5½ (av 6), Nicolai Vesterbaek Pedersen, Danmark 5, Ture Lehtonen, Lundby, Hans Svedberg och Jesper Hamark, SK Kamraterna och Vincent Andréasson 4½ samt Kenneth Fahlström och Tage Bengtsson, Majornas SS, Per Green, SKK Trollhättan samt Johan Hansson och Mats Eriksson 4.