Jessica Bengtsson vann Talangjakten!

Efter vårens omfattande skolmästerskap och klubbens synnerligen välbesökta lokala kvaltävling stod många unga manhemiter på startlinjen för riksfinalen av Talangjakten. För första gången på flera år spelades denna i Västsverige och närmare bestämt Mölnlycke. Mölndals SK stod för arrangemangen och bjöd på goda spelförhållanden.

Talangjakten har under många år varit en ren lågstadietävling. En nyhet för i år var inrättandet av en åldersklass för fjärde- och femteklassare. Den är tänkt att vara en uppföljningstävling för Schackfyran-barn och lockade inte lika många deltagare som lågstadiet, åtminstone inte första året.

Däremot höll sig manhemiterna väl framme och allra främst Jessica Bengtsson som i kamp med flera av landets bästa tog en övertygande seger med en hel poängs försprång! Jessica har visat gott gry under våren och tagit ett steg fram, liksom Daniel Skorczynski som slutade sjua efter att bl.a. ha besegrat slutliga tvåan. Också Viktor Lundmark och Joar Hellqvist höll sig väl framme.

Resultat: 1. Jessica Bengtsson 7½ (av 8), 7. Daniel Skorczynski 5½, 14. Viktor Lundmark 5, 18. Joar Hellqvist 5, 25. Henrik Olausson 4, 26. Isak Ungerfält 4, 27. Louise Segerfelt 4, 28. Alexander Karlsson 4, 30. Shawnee Waters 4, 34. Lukas Thell 3½, 44. Alex Nitsche 3, 45. Jack Holm 2½, 46. Alexander Scabuzzo 2½, 48. William Almér 2 (51 delt.).

Lågstadietävlingen samlade nästan hundra deltagare, varibland tjugotalet manhemiter. De flesta av de våra är ganska färska, men hade gjort fina insatser i kvalspelet i Göteborg och praktiskt taget alla som var kvalificerade för finalen ställde också upp mot det tuffa motståndet. Bäste manhemit blev Alf Klaar, som efter en grandios spurt slutade sextonde. Nämnas bör även Gabriel Svorono, som efter inledande tre raka fick en mycket svår lottning och fick bita i gräset mot slutliga ettan, trean och sjuan, men repade sig mot slutet. Bästa Manhem-98:a blev nye manhemiten Hjalti Snorrason som startade med fyra av fem.

Resultat: 1. Anton Agrest, Sollentuna SK 7½, 16. Alf Klaar 5½, 22. Gabriel Svorono 5, 41. Hjalti Snorraso 4, 43. Noel Waters 4, 57. Tove Axelsson 4, 58. Leo Persson 4, 61. Pedram Pakmehr 3½, 62. Gabriel Nordblom 3½, 69. Ran Li 3, 73. Lukas Frisell 3, 81. Jacob Weissglas 2½, 82. Leon Holm 2½, 84. Rut Löfgren 2, 86. Anders Engdahl 2, 87. Linus Sundström 2, 90. Filip Dallendörfer 2, 93. Wilma Palle 1, 94. Axel Hagren 1 (94 delt.).