Manhem satsar på Schackfyran

Schackfyran heter en stor propaganda- och rekryteringstävling för fjärdeklassare som sedan en följd av år anordnats  i några distrikt i Sverige. I år gör Sveriges Schackförbund en satsning på att bredda deltagandet och Göteborg har hakat på. Upplägget är att distriktets klubbar ansvarar för olika delar av staden och Manhem är förstås med.

Vi har sänt ut information till cirka 35 klasser i Linnéstaden, Centrum, Högsbo och västra Göteborg och i skrivande stund är åtta klassbesök inbokade. Det lär bli fler! Klasserna får en lektion på en timme, information om den stundande tävlingen och även utan kostnad fem schackspel att öva på. Göteborgstävlingen är planerd till den 1 april. Förhoppningen är förstås att en del av dem som kommer i kontakt med spelet på detta vis också skall vilja fortsätta att träna och spela i klubben.