Juniorernas avslutningstävling vanns av Din mamma!

Säsongen är över och juniorerna har hållit sin traditionella avslutning med lagtävling som programmets huvudpunkt. 28 ungdomar fanns på plats och efter den gjorda lagindelningen stod lagen Multismurf, Favoritfyrverkerifabrik, Din mamma! och Bönder med k-pistar på startlinjen.

Det var det förstnämnda laget som tog hem den inledande tipstävlingen, men efter genomklappningen i den följande köblixten var det jämnt igen. Bästa tippare blev Kalle Carlstedt, Felix Lundin och Jakob Wåhlander och man kan med glädje notera att den lättaste frågan var den om hur många år Manhem fyller nästa år (101). 27 av 28 ungdomar svarade rätt på den! Bäste blixtspelare var Edvin Hägg på 11, följd av Andreas Ahlberg och Harald Berggren Torell på 9.

Därefter vidtog den populära lagledarsimultanen och liksom i våras valdes simultangivarna ur juniorernas egna led. Bäste simultangivare blev Favoritfyrverkerifabriks Johan Hansson och bästa simultanlag blev Multismurf.

Efter denna urladdning vidtog förtäringspausen innan det var dags för det avslutande Tomteschacket. Det vanns av Din mamma! som därmed kunde slinka förbi i avslutningens allra sista och mest skälvande ögonblick. Slutställningen: Din mamma! 136½, Favoritfyrverkerifabrik 135, Multismurf 132 och Bönder med k-pistar 121½. I det segrande laget ingick Jakob Wåhlander, Julius Andiné, Andreas Ahlberg, Oscar Johansson, Nicolai Rostefors, Kristian Eliasson och Alf Klaar.

Kvällen avslutades med prisutdelningar för både lagtävling och höstens poängligor. Vårens träningar drar i gång i vecka 3, alltså den vecka som börjar med måndagen den 15 januari. God Jul tillönskas klubbens alla juniorer av tränarna!