Manhems mellanstadielag tvåa i Rockadenjunioren

Den gångna helgen spelades den traditionella lagtävlingen Rockadenjunioren i Stockholm. Manhem brukar vara med och hade ställt ett fyramannalag på benen i mellanstadieklassen. Omgivna av horder av vassa stockholmslag rivstartade de våra med tre 4-0-segrar, innan Rockaden 1 nådde oavgjort i den fjärde ronden.

Poängskörden mattades något under andra halvan av turneringen, men trots detta höll vårt lag andraplatsen in i mål efter att ha mött samtliga toppkonkurrenter under resans gång. Resultat: 1. SK Rockaden 1  21½ (av 24), 2. SS Manhem 18½, 3. Sollentuna SK 18, 4. SK Rockaden, Bäckahagen 1  17½, 5. Bollmora SK 17, 6. SK Rockaden, Mälarhöjden 1  17, 7. SK Rockaden 2  17 (23 lag).

I Manhems lag tog i bordsordning Jessica Bengtsson 6, Louise Segerfelt 3½, Erik Persson 4 och Andreas Ahlberg 6. Lagledare var Sven Persson. Fullständiga resultat finns hos Rockaden och hos Sveriges Schackförbund finns ett reportage.

Nästa lagutmaning för Manhems juniorer blir Skollags-DM i mars månad och den 30-31 mars är det dags för den årliga resan till Schackåttan i Bara. Där spelar vi i år med ungdomar födda 1993-1996.