Victor och Joel övertygade i dubbelsimultanen

Tisdagens dubbelsimultan med Joel Åkesson och Victor Nithander lockade 26 manhemiter och blev en intensiv tilldragelse. Koncentrationen hos alla inblandade var stor och tystnaden i stora spelsalen kunde nästan skäras med kniv. Motståndet som våra elitseriespelare bjöds på var av god klass med en tredjedel av motståndarna rankade mellan 1600 och 1850.

Det hela tog längre tid än väntat, kanske beroende på svårigheten att förena två spelares tankebanor. Framåt niodraget började dock poängen trilla in, men inte förrän strax före kl. 23 tog Kristian Aaltonen den första poängen för "folket". Totalt blev Victor och Joel med sig 24-2 sedan också Vincent Andréasson blivit fullpoängare. Vincent och Kristian var också de två högst rankade utmanarna.

Siste man på plan var Fredrik Westlund som kämpade förtvivlat, ensam mot två förstalagsspelare, innan han fick sträcka vapen vid kl. 23.27. Sammanfattningsvis en lyckad kväll!