Bra rond i Allsvenskan

På söndagen spelades den andra allsvenska ronden för säsongen. Det sammantagna resultatet för klubbens lag blev utmärkt – endast två förluster kunde registreras utöver derbymatcherna.

I division I tog Tvåan en klar seger mot gästande Schackalens lägre rankade lag. Fyra lag har tagit fullt efter två ronder: Tvåan, Örgryte, Kamraterna och det s.k. Team Malmö, en allians mellan Kirseberg och Malmö AS. Det är troligt att den kvartetten kommer att segla ifrån i tabellen.

Lagen Tre – Fem spelade samtliga oavgjort. Glädjen var stor i Fyran som spelade borta mot svåra Fenix, mera återhållen i Trean som med viss möda grejade delad poäng mot Skara 2 och tämligen dämpad hos Femman som mötte klart lägre rankade GSS.

Övriga resultat: Sexan – Kungsbacka 3  3-2, Majorna 2 – Sjuan 1½-3½, Nian – Kamraterna 3  2½-2½!, Örgryte 2 – Tian 4½-½, Elvan – Mölndal 3  4-1, Femton – Tolvan 1-4, Tretton – Sexton 4½-½, Sjutton – Öckerö 2-3, Aderton-Mölndal 4  3-2, Tjugo-Nitton ½-4½. Åttan hade frirond och Fjorton vann på w.o. mot Kamraterna 6.

Det är ännu alltför tidigt att spekulera i slutplaceringar, men förändringen i seriesystemet gör årets säsong extra intressant och det har börjat bra. Den allsvenska avdelningen har uppdaterats med samtliga tabeller av Said Outgajjouft och du kan se allt här.