Sommarschacket färdigspelat

På måndagen spelades den fjortonde och sista deltävlingen i årets upplaga av Sommarschacket. Två halvmanhemiter var mest framgångsrika: Olle Häggström på femte och Roy Johansson på sjunde plats.

Samtidigt hölls prisutdelningarna för de sammanlagda ligorna. I totalligan lämnade manhemiterna generöst över de allra finaste platserna till sina medtävlarna och Ingvar Andréasson, SK Kamraterna, kunde vinna på 132 poäng. Tre av de våra slog sig in bland de tio främsta, nämligen 8. Sabine Hansson 43, 9. Rauan Sagit 39 och 10. Kaj Andersson 36.

I ratingligan 1750-1999 slutade Michael Göransson tvåa på 30 poäng utan starkare vittring på guldet. Ratingligan under 1749 dominerades däremot totalt av de våra med Sabine Hansson som segrarinna på 77 (maximal poäng!) före Johan Lönnroth på 54.

Också Sommarschacket Mini (under 1500) hölls i ett fast grepp av manhemiterna. Zdenko Naglic vann överlägset på 73 poäng före Mattias Fredriksson på 43.

På Göteborgs Schackförbunds hemsida kan du se de fullständiga resultatlistorna.