Internationellt i Sommarschackets femte etapp

På måndagen fick Sommarschacket internationellt besök i och med att Manhems IM-turnering spelas under veckan. Hannes Langrock och Vjatjeslav Syskov var med och slutade tvåa respektive femma i den välbesatta A-finalen. Bäste manhemit blev debutanten Peter Vas på fjärde plats och i B-finalen tog Lars Bergström hem andraplatsen. Zdenko Naglic blev än en gång främst i Mini-avdelningen.

I sammandraget är Michael Göransson bäste manhemit på en sjätteplats före Rauan Sagit på åttonde. Michael ligger också tvåa i ratinggrupp 1.

Större manhemdominans är det bland de lägre rankade. Ratinggrupp toppas av Sabine Hansson före Johan Lönnroth och i Sommarschacket Mini har Zdenko Naglic tagit en klar ledning, närmast följd av Johan Granholm.

De sammanlagda resultaten återfinns på Göteborgs Schackförbunds hemsida.