Göteborg Cup: klart för slutspurt

Huvuddelen av Göteborg Cup är nu avverkad och endast måndagsförmiddagens slutronder återstår. De gästande deltagarna har kunnat glädja sig åt strålande väder och stämningen är på topp.

I AB-klassen (1988-91) toppar Peter Vas fortfarande, ensam på 5½ av sex. Han skuggas närmast av Marcus Axelsson, som lyckades ta en halva av ledaren. Macus är ensam på 4½ och delad trea på 4 poäng är Niklas Werner.

I C-klassen (1992-93) håller sig våra duktiga ungdomar väl framme. Fyra spelare delar ledningen på 5 poäng av sex och tre av dessa är manhemiter: Johan Hansson, Julius Andiné och Johannes Aira. Sju fyrapoängare delar femteplatsen, däribland Harald Berggren Torell.

I den omfångsrika D-klassen (1944-95) håller Erik Persson fortfarande fanan högt. Han ligger direkt bakom tättrion på 5 poäng av sju och bland fempoängarna återfinns även Jessica Bengtsson och vilt spurtande Aron Hansson.

I E-klassen (1996-) håller trots ringa ålder Simon Wigemo (född 1998) konkurrenterna stången. Han ligger fyra på 8½ poäng efter tolv ronder av totalt femton. På delad åttondeplats på 7½ poäng hittar man Nickrad Kavoosi och Theodor Collin.

Göteborg Cup spelas i Nya Lundenskolan och slutförs under morgondagen. Prisutdelningen äger rum klockan 12.00.