Göteborg Open: Victor Nithander och Jesper Hamark i delad ledning

I dagens spel i Göteborg Open kunde Victor Nithander besegra Tage Bengtsson för att sedan spela remi mot Joel Åkesson efter att ha varit aningen pressad. Samtidigt vann Jesper Hamark båda sina partier och delar därmed ledningen med manhemiten.

Ställningen inför sista ronden: 1. Victor Nithander och Joel Åkesson (SK Kamraterna) 5 (av 6), 3. Rauan Sagit 4½, 4. Jan Krüger (Majornas SS), Victor Virolainen (Lundby SS), Tage Bengtsson (Majornas SS), Julia Almer (Mölndals SK) och Joel Åkesson 4 poäng.

I ratinggrupp I skuggas Krüger av Allan Lennerstad och Stefan Rilberg och ratinggrupp II leds av Svante Norlander.

I morgondagens slutrond möts Victor och Rauan vid toppbordet, samtidigt som Hamark tar sig an Krüger. Ställning och lottning på Göteborgs Schackförbunds hemsida.