Schackpropaganda på Nordstadstorget

Manhems första dag av fyra i Nordstan bjöd på fin schackpropaganda. Enligt ett informationsblad hade torget under 2003 av 29 miljoner besökare, och även om bara en liten bråkdel av dessa kommer i kontakt med Manhem så blir det rätt många ändå.

De två första kvartsfinalerna i vår knattecup (för 95:or) gick av stapeln. Jack Holm och Jessica Bengtsson gick vidare till semi via 2-0-segrar över Alexander Karlsson och Fabian Kruse, men först efter kamp.

Harald Berggren Torell gjorde debut som simultangivare och skötte sig verkligen med den äran. Hans 21 motståndare fick se sig besegrade med klara 17-4!

Rauan Sagit fick två verkligt hårda nötter att knäcka i sin blinduppvisning; för motståndet svarade den icke okände manhemiten Patrik Abrahamsson samt en gäst från Tyskland med 1565 i rating. Rauan förlorade ett komplicerat drakparti mot den förre, men lyckades revanschera sig mot den senare. Båda partierna blev riktiga långkörare.

Dagen bjöd slutligen på premiär för pröva-på-aktiviteten Alla kan, som lockade sexton deltagare.