Schacktomtarna segrade vid avslutningen

Äter en svensk verkligen 36 påsar chips per år? Är en harr en sorts verktyg? Och vad sade egentligen Bobby Fischer om världsmästarvåfflan? Den som behärskade dessa frågor kunde ge sitt lag en flygande start vid den traditionella lagtävlingen vid juniorernas avslutning.

Efter köblixten var det dags för den klassiska stjärngossesimultanen. Flest stjänor på sin strut fick Schacktomtarnas lagledare Victor Nithander och efter tre grenar ledde det laget. Trots en heroisk insats i det avslutande tomteschacket kunde inte En favoritfyrverkerifabrik (lagledare Peter Vas) nå i kapp, utan Schacktomtarna vann på 166½ mot 161½. Därefter följde också duktiga Insektsmedel (Joel Åkesson) på 157 och Manhems schackavslutning (David Fendrich) på 149.

Kvällen avslutades med prisutdelning för träningsgruppernas poängligor. Lawrence Jörgensen, Arvin Bahmani, Erik Persson, Alborz Khosravi och Viktor Lundmark har medaljer att hämta på klubben.

Vårens träningar inleds i vecka 3 och om inget annat meddelas är gruppindelningen densamma som under höstterminen.