Manhems elitseriearrangemang: positiva recensioner

Vid senaste helgens elitseriematch mot Limhamn gästades Schackcentrum av ingen mindre än Allsvenska seriens högste chef Göran Terninger. Så här skriver han i sitt veckobrev:

"I helgen som gick var det Allsvenskan igen och jag brukar ha som målsättning att under varje säsong, förutom att hinna spela minst en match själv under säsongen,  följa en vanlig Elitseriematch någonstans samt att följa en vanlig match i de lägre divisionerna – i syfte att hålla mig ajour med verkligheten som ordf i AK samt se vad som kan bli bättre och vad som kan förmedlas till andra i den mån man stöter på bra saker.

Följde matchen SS Manhem – Limhamns SK i Göteborgs Schackcentrum och fick se prov på både bra införinfo och bra genomförande. På hemsidan kunder man tidigt  läsa att det skulle bli kommentarer till partierna i ett intilliggande rum i spellokalen och det fanns även på skyltar veckan före på lämpliga ställen där man liksom på Internet hälsade välkommen att besöka matchen på plats och kunde man inte det så uppdaterades bordsresultaten kontinuerligt. Det var Björn Andersson – en av Manhems förstalagsspelare som inte kunde vara med och spela men kom efter två timmar för att kommmentera – som på ett infomativt och trevligt sätt kommenterade partierna några timmar framåt och publiken var väl inte hisnande stor men ett tio-tal fanns hela tiden på plats och jag såg sedan att Mats E räknat publiken vilket offentlggjordes i matchreferaratet – som kom ut snabbt på hemsidan – och jag vill minnas att det var ett 30-tal som räknades in. Självklart fanns det fika gratis till spelarna och publiken kunde köpa sin fika till ett mycket just pris.

Ett bra genomfört Elitserieevenemang från hemmlaget vad gäller enskild match!

Jag satt sedan vid datorn några timmar och sökte efter bl a efter resultat från andra Elitseriematcher på deras hemsidor men fann ingen info alls mer än en del inför-info utan fick vänta till vårt kansli -. föredömligt snabba – hade alla resultat i hela Allsvenskan inne sedan på söndakvällen redan kl 1915. Däremot kunde man hitta de flesta matchresultaten på schackforum.se senare på lördagkvällen.  Tror att det är dags att klubbarna blir mer engagerade i att lägga ut info på sina egna hemsidor för det är ju det enda vägen att få ut resultaten omedelbart efter – eller löpande under – resp match. Vi har ju långt kvar till fotbollens/hockeyns/mm nyhetsrapporteringar i media men vi får kämpa på . . . . . ."