Ingen utan poängförlust i Manhem Open

Sedan dubbelmötet Rockaden mot Linköping = Erik Blomqvist – Simon Rosberg och Nicolaj Zadruzny – Tim Johansson; slutat med dubbelremi i den fjärde ronden av Manhem Open står ingen utan poängförlust. Förutom dessa fyra delar även Rasmus Janse ledningen på 3½, den senare efter tre raka vinster. Fyra trepoängare skuggar, nämligen Lucas Wickström, Simo Panas, Jaakko Oksa och Nils Grandelius.

I femte ronden står toppmötena T Johansson – Blomqvist, Zadruzny – Rosberg och Oksa – Janse på programmet.

Simo Panas är fortsatt bäste manhemit och efter vinst i fjärde ronden mot Vladan Nikolic (1578) delar han alltså sjätteplatsen på 3 poäng. Också Johan Hansson vann, mot Pontus Echardt (1420), och står nu på 2 poäng. Richard Jern fick se sig besegrad av tysken Ole Meyer (1694) och står kvar på 1 poäng. Samma poäng har Johannes Aira efter att ha remiserat ett långt slutspel mot den andre tysken Phil Wiese (1807).

På lördagen spelas ronderna 5 och 6 med huvudspeltiderna 0930-1250 och 1430-1750. Efter 1800 färdigspelas eventuella hängpartier.