Kadettallsvenskan: Manhem till final

För sjuttonde gången av nitton möjliga kunde Manhem kvalificera sig till Kadettallsvenskans final. Tävlingen, som spelas med sexmannalag, avgjordes i Lund under lördagen och söndagen. Tre lag gick vidare, men efter visst raffel kunde vårt lag också vinna kvalgruppen. I laget spelade Simo Panas, Erik Karlsson, Ragna Löfgren, Alexander Heino, Elias Karlsson och Joel Zetterlund och åldersgränsen är alltså 16 år.

Påläggskalvarna i andralaget gjorde också en god insats och slutade sexa trots en lottning som inbegrep möten med de tre topplagen. I tvåan ingick Johan Hansson, Hugo Löfgren, Richard Jern, Johannes Aira, Julius Andiné, Harald Berggren Torell och Mattias Carlsson.Som ledare medföljde undertecknad och Oliver Murgårdh.

Resultat: 1. SS Manhem 26½, 2. Skara SS 26, 3. Malmö AS 25½, 4. Växjö SK 19½, 5. Limhamns SK 18, 6. SS Manhem 2 16½(6), 7. Lunds ASK 16½(5), 8. Ystads SS 13½, 9. Limhamns SK 2 11½, 10. Lunds ASK 2 6½.

I finalen möter de tre söderlagen SK Rockaden, Linköpings ASS och Ervalla SS. Bakom suveräna stockholmarna ser det ganska jämnt ut på papperet – kan det bli pallplats för tredje året i rad? Finalen spelas den 19-21 augusti.