Allsvenskan lägesrapport efter rond 6

Manhem har tre lag som slåss om första platsen (Manhem två, fyra och arton), två lag som har teoretiska chanser att knipa första platsen (Manhem sju och åtta), fyra lag som riskerar att åka ned en division (Manhem ett, tio, tolv och tretton) och två lag som kommer att åka ned en division (Manhem sex och femton).

Manhem 1 (Elitserien)
Manhem 1 är i ett svårt läge inför sammandraget. Det kommer både att krävas bra prestationer från spelarna, framförallt i matchen mot Sollentuna SK, samt att en del resultat måste sluta i Manhems favör.

Manhem 2 (Division 1 Södra)
Striden om första platsen i gruppen står mellan Manhem 2 och Åstorps SS, som möter varandra i sammandragets första match (den 19 mars). Åstorps SS har ett bättre utgångsläge än Manhem 2 eftersom de har en matchpoäng mer. Men Manhem 2 har avgörandet i egen händer och behöver inte förlita sig på resultat från andra matcher.

Manhem 3 (Division 2 grupp 4)
Manhem 3 blir i år ett mittenlag och kommer som bäst att bli fyra och som sämst sexa i gruppen.

Manhem 4 (Division 2 grupp 4)
I sista ronden kommer finalmötet om gruppsegern att äga rum mellan Manhem 4 och SA Fenix (från Borås). Båda lagen har lika många matchpoäng inför mötet men SA Fenix har ett litet övertag eftersom de genom bättre partipoäng tar hem gruppsegern vid oavgjort resultat.

Manhem 5 (Division 3 grupp 8)
Manhem 5 blir i år ett mittenlag och kommer att placera sig antingen på fjärde, femte eller sjätte plats.

Manhem 6 (Division 3 grupp 7)
Manhem 6 kommer att sluta på en sjunde plats och åker tyvärr därmed ned en division.

Manhem 7 (Division 4 grupp 16)
Manhem 7 kan teoretiskt sluta mellan första och fjärde plats. För att Manhem 7 skall vinna krävs en stor seger i nästa rond samtidigt som Mölndals SK II åker på storstryk Så det mesta talar för en andra till fjärde placering.

Manhem 8 (Division 4 grupp 15)
Manhem 8 har chans att vinna gruppen, men då måste resultaten gå deras väg. Tre olika scenarion tillåter en seger. Antingen måste Bollebygds SK förlora sista matchen samtidigt som Manhem 8 vinner sin (mest troliga scenariot för en gruppseger för Manhem 8). Eller så måste Bollebygds SK spela oavgjort i sista matchen samtidigt som Manhem 8 vinner stort (måste minst ta 4½ partipoäng). Det sista scenariot är att Bollebygds SK förlorar stort i sista matchen (får max ta ½ partipoäng) samtidigt som Manhem 8 spelar oavgjort.

Manhem 9 (Division 5 grupp 1)
Manhem 9 kommer som bäst att bli tvåa i gruppen och som sämst femma.

Manhem 10 (Division 5 grupp 2)
Manhem 10 kan som bäst sluta på en tredje plats och som sämst på en sjunde plats. Det mest troliga är en placering från fjärde till sjätte plats.

Manhem 11 (Division 5 grupp 2)
Manhem 11 kommer som bäst att bli trea i gruppen och som sämst femma.

Manhem 12 (Division 5 grupp 1)
För att Manhem 12 skall klara sig kvar i gruppen krävs att resultaten går deras väg i sista ronden, samtidigt som de måste slå SK Kamraterna VI (som för närvarande innehar andraplatsen i gruppen).

Manhem 13 (Division 5 grupp 2)
Manhem 13 ligger för tillfället på nedflyttningsplatsen och behöver ta matchpoäng samtidigt som en del resultat går deras väg. Att ta matchpoäng i sista ronden kommer inte vara lätt eftersom de möter serieledarna (Sindjelic) som måste vinna för att säkra första platsen.

Manhem 14 (Division 5 grupp 1)
Manhem 14 kommer som bäst att bli tvåa i gruppen och som sämst femma.

Manhem 15 (Division 5 grupp 2)
Manhem 15 kommer att sluta på en åttonde plats och åker tyvärr därmed ned en division.

Manhem 16 (Division 6)
Manhem 16 slutar antingen på sjunde eller åttonde plats.

Manhem 17 (Division 6)
Manhem 17 kommer som bäst att bli trea i gruppen och som sämst sexa. Det mest troliga är en fjärde, femte eller sjätte placering.

Manhem 18 (Division 6)
Manhem 18 kommer som bäst att bli etta i gruppen och som sämst trea. Det mest troliga är en första eller andra placering vilket innebär att Manhem 18 går upp en division.

Sammanfattning

Slåss om divisionsseger

 • Manhem 2 (goda chanser)
 • Manhem 4 (goda chanser)
 • Manhem 18 (mycket goda chanser)

Har möjlighet att vinna divisionen

 • Manhem 7 (mycket små chanser)
 • Manhem 8 (små chanser)

Nedflyttningshotade

 • Manhem 1 (stor risk för nedflyttning)
 • Manhem 10 (liten risk för nedflyttning)
 • Manhem 12 (stor risk för nedflyttning)
 • Manhem 13 (stor risk för nedflyttning)

Nedflyttade

 • Manhem 6
 • Manhem 15

Mellan lag

 • Manhem 3
 • Manhem 5
 • Manhem 9
 • Manhem 11
 • Manhem 14
 • Manhem 16
 • Manhem 17