Elitserien drar i gång!

Nu i helgen startar årets allsvenska serie när Elitseriens tre första omgångar avgörs. För Manhems del blir Stockholms schacksalonger spelplatsen och på programmet står i tur och ordning Sollentuna SK, Wasa SK och SK Rockaden, Stockholm. Det går att följa händelseutvecklingen på Stockholms SF. Klicka vidare på Allsvenskan i huvudet så får du matchtabellerna. På själva startsidan länkas också till livesändning av ett antal partier.

Den minnesgode erinrar sig att vårt med ungdomligt blod spetsade förstalag belade en hedrande sjundeplats med bud på mer vid elitseriecomebacken i fjol. I år får vi som troligen är bekant åter se Rikard Winsnes i Manhem-dressen under säsongen. Räknat på de åtta högst rankade har vårt manskap 2374 i medelrating. Det kan jämföras med följande för de övriga lagen (med maximalt två utlänningar):

Sollentuna SK 2611
Limhamns SK 2610
SK Rockaden, Stockholm 2583
Skara SS 2490
Lunds ASK 2436
Linköpings ASS 2380
Eksjö/Aneby-alliansen 2377
SS Manhem 2374
Wasa SK 2353
Åstorps SS 2330
Västerås SK 2324
SK Rockaden, Umeå 2245

Som synes ställs vi inför två av de absolut hårdaste motståndarna under helgen. Må lyckan stå de våra bi!