Tre manhemlag i topp i Allsvenskan

Dagens allsvenska rond samlade mindre antal lag, eftersom distriktsserien spelade sin rond 5 redan för en vecka sedan. Det sammantagna resultatet blev gott med fem vinster, en oavgjord och tre förluster, utöver ett derby.

För rondens insats svarade Manhem IV, som bortabesegrade Uddvalla med 4½-3½ trots lägre rating vid alla bord utom ett. Jan Möller och Joachim Bergré tog meriterande remier mot 23-rankade motståndare vid toppborden.

Segrar blev det också för Tvåan, 5-3 mot Lundby, Femman, 5-3 mot Götaverken, och Sjuan, 3½-1½ mot Kamraterna V. Dessa tre lag behöll i och med detta sina respektive serieledningar. Inget är dock klart – för alla tre återstår seriefinal.

Också Elvan vann sin match mot GSS II med 3-2. Åttan bärgade oavgjort, 2½-2½, mot Kamraterna IV.

Förluster fick vi inregistrera för Trean mot Fenix med 2½-5½, för Sexan mot Lerum med 2-6 och för Tian mot Kamraterna III med 1-3.

Nästa rond spelas söndagen den 5 mars och dagen innan stundar det klassiska elitseriederbyt mot Kamraterna. Tabeller för Allsvenskan kan som vanligt ses på Sveriges Schackförbunds hemsida.