Rilton: IM-chans för Victor Nithander – Rilton 1600 färdigspelat

Efter två raka förluster kunde Victor Nithander i dagens rond besegra den lägre rankade Jörgen Dalmau i Rilton Cup. Därigenom bör en remi i morgondagens slutrond räcka för att erövra en eftertraktad IM-inteckning. Victor har dock svårt motstånd i ungerske internationelle mästaren David Bérczes, som trots sin ringa ålder (15 år!) ståtar med inte mindre än 2475 i rating. Vi önskar lycka till! Victor står på 5 poäng och en delad tjugofjärde plats.

Joel Åkesson har en motig turnering, kanske i sviterna av sin förkylning. Han spelade en ny remi mot lägre rankat motstånd i dag och står på 4 poäng. Det är han med säkerhet inte nöjd med.

I Rilton Open kunde båda de deltagande manhemiterna inregistrera vinster. Fredrik Westlund kom därigenom åter upp på 50%, medan Tor Johansson på 5½ poäng delar sjätteplatsen inför slutronden.

Rilton 1600 spelas med sju ronder och avgjordes på onsdagen. De tre deltagande manhemiterna höll sig väl samlade i startfältet och dagens facit blev förlust för Johan Hansson, remi för Håkan Warston och vinst för Johannes Aira. Resultat: 1. Vladan Nikolic, SK Rockaden 6 (av 7), 15. Håkan Warston 4½, 19. Johannes Aira, 4½, 20. Johan Hansson 4 (68 deltagare).