Rilton: motvind på tisdagen

Inte heller på tisdagen ville det sig riktigt för de deltagande manhemiterna. Victor Nithander fick en andra nolla, denna gång mot israeliske IM Ilya Khmelniker. Han står därmed kvar på 4 poäng, halvan mer än Joel Åkesson som också förlorade. Man kan notera att Victor har bäst kvalitet bland tjugo fyrapoängare…

Också i Rilton Open var det motigt. Båda de deltagande manhemiterna Tor Johansson och Fredrik Westlund fick se sig besegrade och står nu på 4½ respektive 3 poäng. Tor ligger trots detta fjortonde med två ronder kvar att spela.

Dagens ljuspunkter stod att finna i Rilton 1600. I den nästa sista ronden blev det remi för Johansson och vinst för Håkan Warston. Dessa ligger nu på en mångdelad elfteplats på 4 poäng och halvan bakom återfinns Johannes Aira, som också vann i dag.