Manhemiter väl framme i Malmö Open

En av de turneringar som har längst historia i vårt land är Malmö Open, som spelas strax före  jul. För ett antal år sedan fick den sällskap av MSF Open, som riktar sig till spelare under 1500. Manhem fanns företrätt i båda grupperna i år.

I huvudturneringen spelade själve Victor Nithander, som släppte blott tre remier under de sju ronderna, vilket räckte till en plats i klungan omedelbart efter de tre stormästare som toppade slutresultatet. Med i leken fanns även Sven Degerfeldt som tog en plats i mittfältet.

Resultat: 7. Victor Nithander 5½ (a 7), 62. Sven Degerfeldt 3½ (129 delt.).

I MSF (Malmö Schackförbund) Open spelade tvenne manhemiter, dels Mattias Mullback ett tuppfjät under den magiska 1500-vallen, dels nye medlemmsn Edvin Johansson. De kom att dela femtepriset i turneringen och Edvin delade även ratingpris. Väl jobbat!

Resultat: 7. Edvin Johansson 5, 10. Mattias Mullback 5 (60 delt.).

Fullständiga resultat från Malmö Open finns här.
Fullständiga resultat från MSF Open finns här.