VM går in i slutspurten

Efter påskledighetens speluppehåll eller åtminstone hängronder ligger spelarna ovanigt väl framme med att spela sina partier: bara sju partier i de båda grupperna totalt hänger fortfarande inför de tre avslutande ronderna som nu spelas tre veckor i svit.

I Öppna gruppen har 2008 års klubbmästare Dan Larsson kopplat grepp och toppar med 5½ över sex partier. Han skuggas av de fyra 4½-poängarna Jonas Bengtsson, Anders Berntsson, Patrik Abrahamsson och Robert Jörn. Man skall heller inte glömma bort Vincent Andréasson och Jens Lundell där framför allt den förre står på 4 och ett inbördes hängparti.

Lilla gruppen inleddes med att den tilltänkta Bondegruppen blev svår att få ihop deltagarmässigt med slutresultatet att deltagarna i den slussades direkt in i Lilla. Det blir svårare motstånd för dessa, men å andra sidan vinkar möjligheten att bli rankad direkt efter Vårmästerskapet.

Spelmässigt far Michael Sheingold fram som en pånyttfödd och har på de sex inledande ronderna tagit lika många poäng. Han följs framför allt av Kristian Svanbom på 5½ och av en kvartett 4½-poängare bestående av Viktor Lundmark, Edvin Hägg, Niklas Kleveros och Sergio Bordel Velasco.

Turneringen fortsätter alltså  nu på onsdag, slutförs den 28 april och har prisutdelning vid vårmötet den 18 maj!

Tabell och resultat för Öppna gruppen och Lilla gruppen finner du här.