Victor Nithander vann Ernst Åhmans minne

I Allhelgonahelgen spelades som seden bjuder Ernst Åhmans minnesturnering. Den samlade denna gång 21 deltagare med en knapp övervikt i startfältet för manhemiterna. Högst rankad var hemmasonen Victor Nithander, följd av titelförsvararen från Kamratern Arash Akbarinia, Magnus Carlhammar och Sven Svensson, numera SA Mark.

Victor släppte en remi mot Magnus i den andra ronden och sedan Akbarinia i fjärde ronden vunnit över Svensson stod kamratenspelaren ensam på full poäng. I femte stundade emellertid finalpartiet mot Victor och då gick manhemiten segrande fram. Via vinster också mot Svensson och mot Jens Lundell i slutronderna kunde Victor styra i mål som vinnare i denna den tjugonde upplagan av vår helgturnering. Victor vann också 2007 och upprepade alltså framgången.

Resultat: 1. Victor Nithander 6½ (av 7), 2. Arash Akbarinia, SK Kamraterna 6, 3. Magnus Carlhammar 4½, 4. Robin Johansson 4½, 5. Jens Lundell 4½, 6. Dan Larsson 4½, …, 9. Lars Bergström 3½, 12. Roy Johansson 3½, 14. Zdenko Naglic 3, 15. Lars Borgström 3, 16. Dariush Kenani 3, 17. Trym Berglund 3, 18. Markus Freed 2 (21 delt.). Ratingpriset vanns av Zdenko Naglic.

Fullständig turneringstabell hittar du här.