Västkustpassanten: Manhem dominerade toppen i lågstadieklassen

Den fjärde tävlingen i Göteborgs knatterally, Västkustpassanten, avgjordes i helgen i Jörlanda. Tävlingen organiserades av Stenungsund SK med Mark Peters i spetsen.

Lågstadiet dominerades fullständigt av Manhems unga juniorer. Det nya unga stjärnskottet Vihaan Vairav (född 2017!), vann mycket säkert. Därefter kom i tät följd Tore Tran, Divyansh Banga, Elias Fälth och på 6:e plats André Gabrielson.

I mellanstadiet var bröderna Daniel och Martin Bergdahl uppe och fajtades om segern men Kålltorps Viktor Kaplan drog det längsta strået. Daniel Berglund knep bronset och Martin Berglund hittar vi på 6:e plats framför Joel Sjögren. Vincent Hansson verkar prenumerera på pokalen för bästa placering av spelare födda -13 och efter honom kom Siddhid Selvakumar. Aimée Bermig verkade ha hämtat inspiration från flick-SM och tog 12 poäng.

I högstadie/gymnasieklassen var Yaashvan Madevan Vaishnavi med och fajtades i toppen. Märk väl att Yashvaan går i lågstadiet! Klassen vanns av hemmaspelaren Lucas Sandberg före Kålltorps Ranny Al Saab. Mycket glädjande är att högstadie/gymnasieklassen numera har tre hängivna tjejer. Det är positivt då det tyvärr ofta är i den åldern som schackcommunityn tappar de flesta aktiva tjejerna. Vi gratulerar Majornas Isabella Holt Busk till sitt genombrott!           / Susanne Hansson