Nordstan, dag 1: Filip Vlahovic gav simultan medan Leif Lindén vann veteranblixten före Johan Lönnroth

Den första av fyra schackdagar på Nordstadstorget genomfördes på torsdagen. Den klassiska veteranblixten var som vanligt schackdagarnas öppningsnummer och bland de nio gentlemännen på plats blev det seger för Majornas Leif Lindén före klubbens Johan Lönnroth.

Resultat: 1. Leif Lindén, Majornas SS 7 (av 8), 2. Johan Lönnroth 6, 3. Bertil Westergren, SK Kamraterna 6, 4. Ilija Nikolic, SK Proletären 4½, 5. Rune Torstensson, SK Kamraterna 4, 6. Åke Ekener, Göteborgs Schackveteraner 3½, 7. Risto Latvala, SK Kamraterna 3, 8. Lennart Rydholm 1, 9. Rune Fredriksson 1 (9 delt.).

Dagen bjöd också på vår kanske yngste simultangivare någonsin då 8-årige Filip Vlahovic tog sig an de nordstadsbesökare som vågade ställa upp. Det var sexton motståndare som ställde upp i en match som vanns av Filip med siffrorna 11½-4½. Inte illa!

Programmet för Nordstans schackdagar publicerades av hemsidan i går. Morgondagens huvudnummer är att förstalagets Joel Åkesson spelar blindschack mot utmanare ur nordstadspubliken. Det  tar sin början kl. 13.00 och innan dess finns möjlighet till fritt spel och kanske till spel på storbrädet. Väl mött!