Simon Torell och Andrej Kampe Svanhill trea och femma i Talangjakten

På lördagen spelades årets riksfinal av Talangjakten. Manhem, som hade en av de största kvaltävlngarna, ställde upp med ett femtontal deltagare i tävlingarna, som spelades i en mellan- och en lågstadieklass.

Det var framför allt i lågstadieklassen som de våra visade framfötterna. Andrej Kampe Svanhill och Simon Torell låg hela tiden med i toppen och när båda hade fyra raka vinster fick de mötas med vinst för Andrej som följd. Andrej vann även i den sjätte ronden och ledde i det läget med en poäng. Dess värre gav de två avslutande partierna förluster och nära medtävlare, däribland Simon, kunde slinka förbi.

I mellanstadiet skuggade Leonardo Aira och Ossian Jansson toppgruppen och kom in strax under tiostrecket. Ida Lindberg låg väl framme med 4½ av 6 men tappade de två avslutande partierna.

Resultat, mellanstadiet: 13. Leonardo Aira 5, 14. Ossian Jansson 5, 19. Ida Lindberg 4½, 33. Nils Lyrbring 4, 40. Wilhelm Xi Liadal 3½, 49. Loa Strandberg 2½, 52. Arvid Norberg 2, 53. Simon Andersson 2 (58 delt.)

Resultat, lågstadiet: 3. Simon Torell 6½, 5. Andrej Kampe Svanhill 6, 35. Charlie Palmborg 4, 40. Gabriel Eriksson 4, 51. Gabriel Slåttnes 3½, 66. Hampus Bilberg 2½, 67. Iivo Grimberg 2 (74 delt.).

Fullständiga tabeller finner du på Linköpings ASS:s hemsida.