Juniorernas höstsäsong avslutad

Den 9 december gick juniorernas traditionella julavslutning av stapeln. Det skedde genom den klassiska lagtävlingen där en nygammal ingrediens var återkomst för elitspelare ur klubben som lagledare. 36 barn och ungdomar var med på plats, vilket formade sig till fyra lag om nio lagmedlemmar plus lagledare.

Den inledande grenen var köblixten, där deltagarna ganska osorterat spelar mot varandra. Gabriel Svorono blev bäste man med sex segrar före en skara fempoängare. Gabriel utmärkte sig också genom tretton rätt av tretton möjliga i tipstävlingen; fyra deltagare prickade tolv.

I grenen lagledarsimultan får ledarna bekänna färg. Med nio motståndare är betänketiden fem minuter mot fem inget att leka med och  kanske det var skälet till att laget Långkalsong gick segrande fram; det hade nämligen två lagledare som kunde dela på simultanbördan ehuru med sämre tid än de övriga.

Helt avgörande blev det avslutande tomteschacket. Tomteskrockandena ljöd glatt i klubblokalen men även här blev det Långkalsong som drog det längsta strået och kunde vinna icke blott grenen utan hela lagtävlingen. Därmed fick lagets medlemmar hugga in på den uppsatta pristårtan.

Resultat: Långkalsong (Harald Berggren Torell, Johannes Aira, Jessica Bengtsson, Andrej Kampe Svanhill, Simon Torell, Nils Lyrbring, Arvid Norberg, Arian Farahi, Leo Barker, Avalin Bakhtiari, Andreas Thorén) 205.5, Vad som helst (Rikard Winsnes, Hampus Lane, Olof Sanchez, Gösta Larsson, Alex Nitsche, Magnus Linderholm Wamby, Simon Andersson, Adrian Dadbin, Gabriel Winsnes, Tiam Safdari) 199, Ostbågarna (Mats Welin, Gabriel Svorono, Ossian Jansson, Marcus Glover, Wilhelm Xi Liadal, Markus Molldén, David Rahbarpor, Loa Strandberg, Daniel Mozafari) 174 och Schackmatt (Magnus Carlhammar, Louise Segerfelt, Leonardo Aira, Alexander Moberg, Carl Gustafsson Wold, Kathleen Cardino Friborg, Vilhelm Rosengren, Alfred Frändberg, Johanna Nabbing, Oscar Nabbing) 169.5 poäng.