Vo Thanh Cong sensationell klubbmästare i snabbschack

På tisdag slutfördes det i förra veckan påbörjade klubbmästerskapet i snabbschack. Tävlingen bjöd på en prima sensation i att nye medlemmen Vo Thanh Cong avgick med segern efter att ha besegrat bl.a. topprankade storfräsarna Magnus Carlhammar och Mats Welin. Han släppte remi i andra ronden mot Per Green, en remi vars värde nog inte fullt uppskattades vid det tillfället men som blev allt mer uppenbart som tävlingen fortskred.

Cong är bördig från Vietnams avlägsna land och studerar nu vid Chalmers i ett par år. Han ståtar med det respektingivande men ändå inte helt bedövande Elo-talet 1996 och har enligt egen utsago inte spelat så mycket de senaste åren. Det skall bli intressant att följa hans vidare framfart!

Resultat: 1. Vo Thanh Cong 8½ (av 9), 2. Magnus Carlhammar 8, 3. Mats Welin 6, 4. Per Green 5½, 5. Sören Svensson 5, 6. Johan Lönnroth 4½, 7. Lars Borgström 4½, 8. Zdenko Naglic 4½, 9. Lars Bergström 4, 10. Gabriel Svorono 4, 11. Jan Herrman 4, 12. Johan Granholm 4, 13. Håkan Warston 4, 14. Michael Sheingold 3, 15. Sam Friberg 2½ (16 delt.). Per-Axel Persson utgick.

Turneringstabell kan du hitta här.