SM: flertalet manhemiter i första veckans grupper

SM i Kungsör bjuder på spel i en mångfald grupper på olika nivåer. Förutom ungdomsklasserna finns det också veterangrupper (60+) och möjligheter i delta i landsförbundets klassystem. De finaste grupperna – SM-gruppen, Mästarelit, JSM-gruppen och Veteran-SM – färdigspelas den andra SM-veckan, men därutöver finns i fallande skala Mästarklassen och klass I till IV.

I klass II deltog junioren Victor Vas, hemma över sommaren från studier i London. Det har nog varit si och så med träningen i utlandet, men spelet tog sig allteftersom veckan fortskred.

Framför allt i klass III var manhemiterna väl företrädda. Under ledning av Claes Brauer hade ett antal manhemiter inkvarterat sig under rustika förhållanden i ett torp eller möjligen en statarstuga. Främsta bekvämligheten tycks ha utgjorts av möjligheten att ta bilen in till sporthallen i Kungsör och duscha där, men på humöret kunde ingen klaga. Ett par klubbkamrater valde mer modernt boende.

Undertecknad gjorde sin 35:e SM-start i svit och trots skakig form kunde mästarvärdigheten förnyas ännu en gång.

Resultat, mästare: 8. Mats Eriksson 3½ (av 7; 23 delt.); klass II, grupp 1: 2. Victor Vas 4 (8 delt.); klass III, grupp 1: 2. Svante Norlander 5 (8 delt.); grupp 2: 5. Kjell Kalén 3 (8 delt.); grupp 3: 6. Johan Granholm 1½ (7 delt.); grupp 4: 4. Håkan Warston 3, 7. Calle Jarebo 1½ (7 delt.); grupp 5: 3. Gunnar Pihl 4 (7 delt.); grupp 6: 8. Claes Brauer 1 (8 delt.).

Du kan själv botanisera på SM:s resultatsida för fullständiga resultat av alla de slag. Där kan man även följa andra veckans spel dag för dag.