Höstavslutning för juniorernas träningsgrupper

Torsdagen den 11 december var det dags för säsongsavslutning för träningsgrupperna, med undantag för att den yngsta gruppen hade en egen avslutning inom gruppen. 22 barn fanns på plats för den traditionella lagtävlingen.

Första grenen var tipstävlingen med diverse ämnen, mestadels icke-schackliga. Ingen klarade alla de tretton frågorna utan bäst på 10 rätt var Alexander Heino och Jonas Persson.

Andra grenen var köblixt. Bäste poängplockare blev Alex Nitsche med 6 vunna partier, följd av Harald Berggren Torell och Olof Sanchez på 5.

Så följde indelningen i fyra lag, varefter sammanräkning av de två första grenarna lagvis visade att laget med det hemska namnet Matsmosarna tagit ledningen, strax före Totalt omöjligt. I lagledarsimultanen hårdnade tätsituationen ytterligare med Matsmosarna först före Totalt omöjligt och övriga lag på ett behörigt avstånd

Den avslutande lagblixten efter en fikapaus kom därmed att bli helt avgörande och här var det inget snack om saken. Grenen vanns mycket klart av Totalt omöjligt medan övriga tre lag var ganska jämna. Resultat: Totalt omöjligt 96, Matsmosarna 87½, Noll minus noll 71 och Schackagojorna 70 poäng. I Totalt omöjligt ingick Harald Berggren Torell, Jacob Lindgren, Alex Nitsche, Henrik Bergius och Jonas Persson.

Kvällen avslutades med prisutdelningar för lagtävlingen, för träningsgruppernas poängligor och för Knatte-KM. Hösten är slut, men i vecka 3 drar träningarna i gång för våren igen!