Zakarias Sjöström Dyrefelt femma i Rilton Open

På fredagen färdigspelades Rilton Open, den delgrupp där de vanliga klubbspelarna spelade. Vi kan glädja oss åt en strålande prestation av Zakarias Sjöström Dyrefelt, som var rankad 47 bland de 74 deltagarna men likväl i högsta grad tog del i tätstriden.

I slutronden delade Zakarias ledningen, men förlorade finalmötet och slutade femma. Det blir ändå rejält med plåster på såren i form av pris, andra ratingpris och mer än hundra ratingpoäng att bokföra på kontot. Stort grattis till Zakarias, som började spela så sent som i september 2006 och har gjort snabba framsteg.

I gruppen deltog också Harald Berggren Torell, som gjorde en fullt godkänd insats genom att ta 50% mot mestadels högre rankat motstånd. Resultat: 5. Zakarias Sjöström Dyrefelt 5½ (av 7), 39. Harald Berggren Torell 3½ (74 delt.).

Fullständiga resultat finns här. Rilton Cup och Rilton Elo slutförs på lördagen.