Manhem vann Schackåttan

Den gångna helgen spelades Schackåttan, en årlig lagtävling för 14-årsjuniorer som arrangeras av skåneklubbarna Södra Sandby SS och SK Bara Bönder. Tävlingen är trevlig och välskött och det är tradition att Manhem brukar ställa upp. I år ställde vi två åttamannalag på benen och traditionen att vi håller oss väl framme i resultatlistan följdes också.

Årets tävling kom framför allt att handla om tre lag. I andra och tredje ronden vann Manhem mot Limhamn med 5-3 och därefter SSSS/Bara Bönder med 4½-3½ i hårda matcher som mycket väl kunnat sluta på ett annat sätt. Efter detta blev det en kapplöpning mot arrangörsklubbarna, men hela tiden med ett litet övertag för oss som också höll in i mål.

Vårt andralag gjorde också en god insats och tog med god marginal hem priset för bästa andralag. Det var nöjda manhemiter som återvände till Göteborg efter väl förrättat värv.

Resultat: 1. SS Manhem 47½, 2. SSSS/Bara Bönder 45, 3. Limhamns SK 39½, 4. En passant 31, 5. Eslövs SK 30½, 6. Kungsbacka SK 30, 7. SS Manhem 2  29½… (19 lag).

Bordspriser erövrades i Manhem av Johan Hansson vid andra bord, Harald Berggren Torell vid fjärde bord och av Arvin Bahmani vid sjunde bord.