Schackfyranmästare- Manhem knep en pallplats!

Schackfyranmästarens final var som sedvanligt först ut under SM-veckan. I år stod 181 (av hur många tusen?) entusiastiska fjärdeklassare, som på ett eller annat sätt kvalificerat sig för finalen, på startlinjen. En stentuff tävling över åtta ronder på en eftermiddag.

Från Manhem deltog hela elva spelare. För att nå finalen hade dessa kämpar först tagit 4/5 poäng för sin klass i Schackfyran och sedan även överlevt nästa hinder genom att ta 3,5/5 mot ovanstående i den regionala Göteborgsfinalen.

Bäst i gänget lyckades Moa Möller som knep en bronsplats på fina 7/8.

Foto: Lars OA Hedlund

Undertecknad vill gärna tro att det beror på stamtavlan. Men mer troligt är att det är lite mer rutin och lite tuffare träning som är förklaringen.

Resultat

1 Ram Srinivasson  8/8(!)
2 Oliver Haddad     7/8
3 Moa Möller         7/8

https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=11485

När jag vandrade runt i lokalen och hälsade på gamla schackkamrater insåg att jag det gått över 20 år sedan jag spelade SM senast. Det känns långt att vänta till 2045 så jag hoppas vi ses i Växjö redan nästa år!

/Jan Möller