Storslam för Majorna och Kamraterna när veteran-SM i snabbschack avgjordes på Schackcentrum

Det blev storslam för Göteborg med dubbelsegrar för både Majorna SS och SK Kamraterna samt en bronspeng till Lundby när veteran-SM i snabbschack avgjordes på Schackcentrum i arrangemang av Sveriges Schackförbund, SS Manhem och Majorna SS under helgen den 5-6 oktober. Efter 11 ronder FIDE-schweizer med betänketiden 15 minuter + 10 sekunder per drag stod FM Gösta Svenn från Kamraterna som segrare i klassen 50+ och Leif Ström från Majorna som segrare i klassen 65+. Gösta tog en klar seger efter att ha gått igenom tävlingen obesegrad. 7 segrar och 4 remier gav 9 poäng, vilket var en och en halv poäng bättre än tvåan, tillika klubbkamraten, Matti Svenn, och trean Conny Holst, Limhamn. Jämnare var det i klassen 65+, där hela medaljtrion slutade på 7,5/11 poäng. Särskiljningen gav Leif Ström guldet, klubbkamraten Lennart Fransson silvret och Lundbys Feliks Przysuski bronset. Fem av sex medaljer till Göteborg således! Högst placerad manhemit blev Sven Degerfeldt med en niondeplats i 65+.

För tabeller och resultat, se här. Inbjudan med tävlingsinformation finner du här och ett stort antal partier sändes live under hela tävlingen här.