Påskblixt i Uddevalla och Svensk Grand Prix i Norrköping under påskhelgen

Under påskhelgen bjöds det på schack på flera håll i landet och manhemiter hittade till både Norrköping och Uddevalla. I Norrköping avgjordes den sjätte av totalt åtta deltävlingar i Svenskt Grand Prix över åtta ronder under de fyra helgdagarna. Med svårslaget knapp marginal (en halv kvalitetspoäng) vann GM Hans Tikkanen efter att i slutronden ha besegrat den blivande tvåan IM Bengt Lindberg. Från Manhem deltog Harald Berggren Torell, Isak Storme, Laith Al Waeli och Alexander Ström-Engdahl och placerade sig som nummer 15, 21, 47 respektive 118 i startfältet – ett resultat som kanske främst Harald kan vara nöjd med då han inte var Elo-rankad bland de 40 bästa vid turneringens start. För tävlingsinformation, resultat och bilder av schack-Sveriges egen fotograf Lars OA Hedlund, med mera, se här och här.

 

I Uddevalla bjöds det på blixt och det under långfredagen. Ingvar Andreasson gick segrande ur striden för andra året i rad i den tävling till vilken bland andra bröderna Gustav och Marcus Lindholm slöt upp. Den förstnämnde tog hem C-finalen. För vidare information om tävlingen, se här och här.