Manhemiter på plats i Växjö – där Isak Storme storskrällde

En drygt handfull manhemiter var på plats på det lika vackra som anrika Stadshotellet i småländska Växjö när Elite Hotels Open avgjordes helgen den 9-11 februari. Flera fina resultat kunde noteras – och av dessa var CM Isak Stormes (E2213) insatser något utöver det vanliga. Efter en tveksam inledning radade Isak upp segrar och gjorde en suverän finish. Eller vad sägs om remi mot GM Tiger Hillarp Persson (E2543) i rond sex och seger mot regerande svenska mästaren, GM Hans Tikkanen (E2499), i rond åtta? Med 6,5/8 poäng slutade Isak på fjärde plats i sammandraget, som överraskande vanns av GM Pia Cramling, med nämnde Hillarp Persson på andra plats. Näst bäste manhemit blev Harald Berggren Torell, som även han skakade Sverigeeliten bland stuckatur, målningar och kristallkronor i Växjö – i andra partiet spelade han remi mot fjolårets svenska mästare, GM Erik Blomqvist (E2509). Sören Svensson, Sven Degerfeldt, Gustav Lindholm, Aria Ben Saeid, Alexander Ström-Engdahl samt Marcus Lindholm var även de på plats i Växjö. För deras och övriga spelares resultat, tabeller och bilder från tävlingen av allestädes närvarande Lars OA Hedlund, se här och här.

  

Elite Hotels Open ingår i Svenskt Grand Prix och var den femte av totalt åtta deltävlingar under säsongen 2017/18. Du läser mer om GP-serien och dess upplägg här. I GP-serien ingår vår egen Kvibergspelen, som avgörs i multisportarenan Prioritet Serneke Arena ute på Kviberg helgen den 20-22 april. Du läser mer om Kvibergspelen här och gör din egen anmälan till tävlingen här.

Uppdatering (Harald Berggren): Med en massiv uppgång på hela 79.6 Elo för Elite Hotels och tidigare 16 Elo plus för Superettan rond 4-6 har Isak (E2213) nu en flytande ranking på E2309. Då det i sådana här sammanhang räcker med att man någon gång haft ett flytande rankingtal över det rankingtal man vill uppnå för titel kan vi gratulera Isak till en stundande FM-titel – starkt jobbat!