Svenskt Grand Prix i Västerås 29 september-1 oktober

Under helgen 29 september-1 oktober spelades säsongens andra deltävling av Svenskt Grand Prix när Västerås Open gick av stapeln på Rudbeckianska – landets äldsta gymnasieskola instiftad år 1623 av biskop Johannes Rudbeckius. Fyra snabbpartier spelades under fredagen och två långpartier vardera stod på programmet under lördag och söndag. Drygt 280 deltagare slöt upp i vad som brukar räknas som Nordens störst weekendturnering i schack. Dryga tiotalet göteborgare fanns på plats vid start och av dem var några manhemiter. Bäst placerade sig CM Isak Storme med plats 31 (Västerås Open) och Alexander Ström-Engdahl med plats 4 (Lilla Västerås Open) – båda två ett bra stycke över sina respektive rankingpositioner vid tävlingsstart. Samtliga resultat, partisamlingar, bilder och annat schackgodis från Västerås når du både här och där. Du som vill veta mer om Svenskt Grand Prix kan läsa om det här och du som vill vara ute i god tid och redan nu anmäla dig till vår egen deltävling Kvibergsspelen 20-22 april 2018 anmäler dig här.