Manhem vann Rockadenjunioren!

På lördagen spelades lågstadieklassen av stockholmsklubbens lagtävling Rockadenjunioren, en tävling som klubben allt som oftast deltar i. Vanligtvis har våra starter inriktats på mellanstadiet, men detta år gjordes bedömningen att ett lågstadielag skulle ha fina chanser att blanda sig i tätstriden. Efter uppresa på fredagen och övernattning i Rockadens spellokal Hägerstensåsens medborgarhus spelades tävlingen på lördagen med tjugotalet lag på startlinjen.

De våra  inledde starkt med två segrar med maxsiffrorna 4 – 0 mot bra lag för att därefter gå in i en lugnare fas med två x 3 – 1 och två oavgjorda. I detta slutskede  betalade sig vår fina start bra, dels då vi hade bättre kvalitetspoäng än huvudkonkurrenterna, dels då de allra svåraste motståndarna redan var  avverkade. I sista ronden råkade vi ut för tävlingens enda förlust, men det mot en motståndare som inte kunde gå i fatt.

Resultat: 1. SS Manhem 23½ (av 32), 2. Wasa SK 22, 3. Sollentuna SK 21½, 4. SK Rockaden 21, 5. Västerås SK 20½. 6. Trojanska Hästen 2  19½, 7. Trojanska Hästen 18, 8. Kristallens SK 17½ (21 lag).

I Manhems lag tog i bordsordning Filip Vlahovic 5 (av 8), Gustav Lindholm 4, Arvin Rasti 7½ och William Olsson 7 poäng.